Categories: Yleinen

by Malte Enlund

Share

Categories: Yleinen

by Malte Enlund

Share

Ensimmäinen Middle of Nowhere Backyard Ultra, Monbu, juostiin 4.8.2023 Vargbergetin vapaa-ajan keskuksessa Närpiössä. Ilmoittautuneita juoksijoita oli 25, joista 23 tuli lähtökarsinalle. Runsas enemmistö kaikista osallistujista juoksi elämänsä ensimmäisen Backyard Ultran. Olemme Monbun järjestäjäryhmän osalta varsinaisen iloisia, että saimme olla osaa monen ihmisen ensimmäisestä BU-kokemuksesta!

Vaikka kovat sateet päivällä edelsi kilpailun alkua, ja joitakin kohtia radalla, varsinkin latupolulla, oli todella märät (ensi vuodelle hoidetaan näihin kohtiin lankkusillat), muuttuivat kelit ensimmäisen kierroksen lähtöön klo 20:een, ja pääsimme nauttimaan elokuisessa illassa mitä mainiointa juoksukeliä, sopivasti viileässä poutasäässä. Monet tsemppasivat hienosti yöhön, pikkutunteihin, ja jopa lauantain aamuun asti.

Sataan kilometriin (15 kierroksia) ylsi kolme juoksijaa, jonka jälkeen kaksi viimeistä radalla olevaa taisteli hienosti viidet kierrokset kahdestaan, kunnes ensimmäisen Monbun voitto ratkesi kierroksella 21. Voittajaksi, ja Nummela Backyard Ultran pronssilipun saajaksi, juoksi Sebastian Latvala, Jens Österåkerin avustuksella (20 kierrosta). Monbu2023 täydelliset tulokset voit katsoa täältä: http://213.186.230.36:8082/Tulokset_230804.HTM NuBu 2023:ssä kävi sitten sekä Sebastian että Jens, ja tekivät upeat suoritukset, kun molemmat ylsivät 25:een kierrokseen! Monbu onnittelee!

Monbu2023 ”avustaja” Jens Österåker onnittelee Sebastian Latvala voitostaan.

Nummela BU kilpailunjohtaja (ja Monbu2023 ajanottaja) Juha Seppälä palkitsee ensimmäisen Monbun voittaja Sebastian Latvala NuBU:n pronssilipulla.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Related Posts

View all
 • Meillä oli riemua ja hyvää meininkiä viime vuoden ensimmäisissä Monbu2023:ssa! Juoksijat tykkäsivät, vapaaehtoiset tykkäsivät ja ihmiset, jotka olivat satunnaisesti tulleet sinne katsomaan, tykkäsivät. Siksi katsoimme, että ainoa oikea asia tehdä oli järjestää Monbu uudestaan tänä vuonna 2024.  3:na päivänä elokuuta klo 10:00 EEST, meidän matkaanlähtijä soittaa lehmänkelloaan. Ja siitä alkaa sitten taas näennäisesti ikuinen matka, […]

  Continue reading
 • Jos haluat löytää oma rajasi Backyard Ultrassa tarvitset tasaväkistä juoksuseuraa mukanasi reitillä, että pystyt ottamaan parhaasi irti. Siksi tarjoamme myös joukkuekilpailun, Monbu Team Challenge, kolmen hengen joukkueille. Kuka tahansa Monbun yksittäiskilpailuun osallistuva juoksija voi olla osaa joukkuetta. Se voi olla sinä ja seuratoverisi, työkollegasi, perheesi, koulukaverisi tai vaan kaksi huippua tyyppiä, joiden kanssa haluat muodostaa […]

  Continue reading
 • Lapset on tulevaisuutemme! Siksi päätimme järjestää vuoden 2024 Monbu-tapahtuman yhteydessä 12-vuotiaille ja niille nuoremmille lapsille oman Backyard Ultra-formaattisen juoksun, MINBU. MINBU juostaan perjantaina 2.8.2024 kl 19 alkaen. Kierros on 1118 metrin mittainen, elikkä 1/6-osa täysmittaisesta BU-loopista, ja aika suorittaa kierroksen on 10 minuuttia. Joka 10. minuutti alkaa uusi kierros normaalien BU-sääntöjen mukaan. MINBUn maksimikestoaika on […]

  Continue reading
 • Kisa lähestyy ja ilmoittautumisia tulee lisää koko ajan. Kiinnostus MONBU:a kohden vaikuttaa olevan nousussa ja olemme hyvin tyytyväisiä ja kiitollisia jokaisesta osallistujasta. Pian voitte nähdä videon täällä kotisivullamme siitä kun meidän Sebastian juoksee reitin läpi. Enää ei ole kuin 2,5 viikkoa kisaan. Tsemppiä treeneihin!   Jos et ole vielä ilmoittautunut, niin varaa ihmeessä paikkasi ja […]

  Continue reading